4 Μαΐ 2009

ΣΚΗΝΗ 12

ΕΞΩΤ. ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΗΜΕΡΑΠάνω στην πλάτη ενός ΕΛΕΦΑΝΤΑ προσγειώνεται ένα ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙ. Ένα ΑΓΟΡΙ έχει γυρισμένη την πλάτη στον ΕΛΕΦΑΝΤΑ. Το ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ανοίγει τα φτερά του. Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ σηκώνεται στα πισινά του πόδια, τεντώνει την προβοσκίδα του, μουγκρίζοντας. Το ΑΓΟΡΙ γυρνά και ξαφνιασμένο βλέπει έναν ελέφαντα με «φτερά» να πετάει!
ΑΓΟΡΙ
Μα-μά! Ο ελέφαντα πετάάάει! Έχει φτεράάά!

ΜΗΤΕΡΑ
Τι σου έλεγα Εκτοράκο μου…;

ΑΓΟΡΙ
Μαμά συγγνώμη που δε σε πίστευα. Είχες δίκιο! Οι ελέφαντες έχουν φτερά!

ΜΗΤΕΡΑ
Άντε! Τρέξε να το πεις και στον μπαμπά. Και που ’σαι, Έκτορα; (συμβουλευτικά) Με προσοχή!

Το πλάνο ανοίγει. Το ΑΓΟΡΙ κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και σπρώχνει τις ρόδες του για να φτάσει στον ΠΑΤΕΡΑ του. Δίπλα στη ΜΗΤΕΡΑ η ΑΔΕΡΦΗ του, λίγο μεγαλύτερη σε ηλικία.

ΑΔΕΡΦΗ
Μαμά! Τα ελεφαντάκια… τι απέγιναν;

ΜΗΤΕΡΑ
Θυμάσαι… όταν ο Έκτορας έκανε την ευχή να βγάλει φτερά που η μητέρα του…

ΑΔΕΡΦΗ
Τον ρώτησε αν είναι σίγουρος πως αυτή θέλει να είναι η ευχή του
!

ΜΗΤΕΡΑ

Ακριβώς! Όπως είπαμε η «φτέρωση» είναι μια διαδικασία που συμβαίνει σε ηλικιωμένους ελέφαντες, που έχουν ζήσει όλες τις στιγμές της ζωής και δεν υπάρχει λόγος να μείνουν στη γη, γιατί τα έχουν δει όλα. Σπάνια, όμως, η «φτέρωση» συμβαίνει και σε νεαρούς ελέφαντες. Και τότε αυτοί φεύγουν από τη γη για να πετάξουν μακριά, στον ουρανό. Μπορεί να μην τα έχουν δει όλα εδώ στη γη ή να μην έχουν προλάβει να ζήσουν όλες τις στιγμές της ζωής, όμως αυτά τα ελεφαντάκια είναι τυχερά. Έχουν ένα μοναδικό χάρισμα... είναι σοφά! Και ξέρεις γιατί; Γιατί… «γεννιούνται ώριμοι και ωριμάζουν περισσότερο από άλλους που γεννιούνται ανώριμοι και ωριμάζουν ή ίσως και να μην ωριμάσουν
ποτέ!».

ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου